Silhouette Island

Om du vill komma bort från huvudön Mahé ligger Seychellernas tredje största ö Silhouette island cirka 20 kilometer nordväst om Mahé. Här är en lugn och avkopplande miljö och här råder det definitivt ingen trängsel. Idag bor det omkring 200 bofasta på ön och många av dessa arbetar i huvudsak med turismen på ön. Silhouette island som trots är ögruppens tredje största ö är relativt liten och öns hotell finns koncentrerat till området som heter La Passe. En semestervistelse på denna ö kommer att ge dig sköna naturupplevelser och härliga bad i en avslappnad miljö. Silhouette island skiljer sig lite från de övriga öarna genom att vara väldigt kuperad. Du hittar inte mindre än fem stora toppar på ön varav den högsta heter Mont Dauban och är 751 meter över havet följt av Mont-Pot-a-Eau med en höjd på 621 meter över havet och följs av ytterligare tre höjder på omkring 500 meter vardera över havet. När du besöker Silhouette island kommer du även att lägga märke till det rika växt och naturlivet och faktum är att Silhouette island är den ö som anses ha den rikaste biologiska växtmångfalden i indiska oceanen. Flera av både växt och djurarterna som lever på ön är tyvärr hotade och finns endast i ringa antal. För att säkerställa att växt och naturlivet får vara ostört utsågs hela 93 % av ön år 2010 till nationalpark vilket innebär att både väx och djurlivet skyddas på bästa sätt. Nationalparken heter Silhouette National Park. Även vattnet kring Silhouette island har en rik mångfald på vegetation och djurliv och sedan 1987 har stora delar av vattenområdet varit skyddat i en marin nationalpark.

Det råder lite delade meningar om varifrån namnet Silhouette island kommer ifrån. Några menar att ön har fått sitt namn eftersom det påminner om en siluett men den troliga förklaringen är att ön namngavs efter den franske finansministern Étienne de Silhouette som regerade under Louise XV på 1700-talet.
Silhouette island är idealiskt för dig som letar efter en harmonisk plats där du kan sola och bada i lugn och ro eller ta en tur i det ljumma vattnet för att snorkla över korallreven. Om du är intresserad av att dyka eller att fiska finns det möjlighet att följa medan på någon av de båtutflykter som avgår från Silhouette island och som tar dig med på spännande dykplatser en bit ut från ön. Det är även tillåtet att fiska på vissa platser och den kunniga besättningen tar dig med till platser där det anses vara en god fiskelycka.

När du har bokat din semestervistelse på Silhouette island kommer du at behöva transfer från flygplatsen i Mahé. Transfern tar sammanlagt drygt en timme som är fördelat på cirka 25 minuters resa på Mahé med antingen buss, bil eller taxi och sedan är det båttransfer sista biten som tar ungefär 40 minuter. Om du vill göra en lyxig entré på Silhouette island finns det möjlighet att beställa transfer med helikopter.

En underbar semestervistelse väntar på dig när du sätter fötterna på Silhouette island.

www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Royal Island Resort & Spa och njut av vita stränder, turkosblått...
www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
©2024 Seychellernaresor