Shopping på Seychellerna

Seychellerna är företrädesvis känt för att vara en avkopplande miljö med härligt vita sandstränder, turkosblått hav och lyxiga hotellområden där du kan bli bortskämd under hela din vistelse. Om du är sugen på att shoppa när du besöker Seychellerna så hittar du det största shoppingutbudet på ön Mahe. Här kan du besöka lyxiga butiker för både kläder, skor och accessoarer men du hittar även ett trevligt utbud av butiker som säljer lokala konsthantverk och keramik. Campion Hall är en av de mest kända butikerna som säljer konstverk från öns konstnärer och här är sortimentet lika brett som prisbilden. Seychellerna domineras av många mindre butiker men här finns även stora shoppinggallerior och i huvudstaden Victoria hittar du shoppingpalatset Pirate Arms Arcade.

När du vill handla varor eller souvenirer som är unika för Seychellerna hittar du ett rikt utbud av kryddor, smycken, keramik, te, imitationer av hajtänder, parfymer och oljor av olika slag. Smyckesutbudet på Seychellerna består till stor del av pärlor och snäckor och har plockats lagligt. Tidigare gick det även att köpa med sig sköldpaddsskal hem som souvenir, men detta är inte längre tillåtet och därför ska du bli förvånad om du ser försäljning av just sköldpaddsskal.

Det finns väldigt många lokala marknader runt om på öarna där du kan fynda lokala hantverk och souvenirer av olika slag men även köpa färsk frukt eller bara njuta av folklivet. Den härliga mixen av kulturer från Afrika, Europa och Asien gör att många av de lokalproducerade hantverken är väldigt färgstarka och dessutom relativt billiga om du handlar dem på någon av gatumarknaderna.

Fördelen med att shoppa på Seychellerna är att många av hotellen och butikerna erbjuder sina kunder att skicka hem varorna till din hemadress vilket gör att du inte behöver oroa dig för att överskrida bagagevikten eller att det som du köpt ska gå sönder. Denna service är verkligen att rekommendera.

www.sydafrikaresor.se
Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari...
www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
©2024 Seychellernaresor