Allmänt om Seychellerna

Seychellerna är beläget utanför Afrikas östkust och är ett solparadis för dig som söker efter en lugn och behaglig semester. Det tar cirka 15 – 16 timmar att resa till Seychellerna från Skandinaven, beroende på avreseort. När du anländer till landet får du automatiskt ett visum som gäller för en vistelse på 30 dagar mot att du kan uppvisa en returbiljett samt en bekräftelse på att du har ett bokat hotell under hela din semestervistelse.

När du ska besöka Seychellerna är det rekommenderat att du är vaccinerad mot Hepatit A och B samt att du har ett fullgott skydd av stelkramp, difteri och polio. Om du anses vara i riskgruppen för kolera bör du även vara vaccinerad med Dukoral.

Det varma vädret på ögruppen håller sig konstant omkring 30 grader under perioden oktober – april och därför är det extra viktigt att du är noga med att använda solskyddsfaktor, gärna använder täckande och luftiga plagg och se till att kontinuerligt dricka mycket vatten. Vattentemperaturen i havet är minst sagt lika inbjudande och håller sig på omkring 27 – 28 grader under samma period. Om du väljer att resa mellan maj och september kan du behöva packa med dig en värmande tröja eftersom det riskerar att bli lite kyligare under denna period och det kan även förekomma en del blåst eftersom en del monsunvindar kan dra in över landet. Det är lätt att göra sig förstådd på Seychellerna. Bäst förstådd gör du dig om du kan tala det inhemska språket seychellisk kreol men det fungerar även utmärkt med både engelska och franska som är landets officiella språk. Seychellerna var under många år i händerna på både Storbritannien och Frankrike och mellan åren 1814 – 1976 var ögruppen under brittiskt styre innan den utropades som självständigt.

När det blir dags att bege sig ut på shopping kan du välja om du vill handla i någon av de lyxiga märkesbutikerna eller botanisera bland lokala hantverk som säljs på många utomhusmarknader. Priserna är marknadsmässiga och den inhemska valutan heter seychellisk rupie.

Restaurangutbudet på Seychellerna är lika stort som fantastiskt och innehåller väldigt mycket inspiration från både det franska och orientaliska köket samt ett underbart utbud av färskfångad fisk och skaldjur. Det går bra att beställa alkohol till maten eller att ta en drink i baren men det kan vara besvärligt att ta med sig alkohol in i landet.

Att resa till Seychellerna är verkligen att unna sig en lyxig tillvaro med god mat, fantastiskt klimat och en välkomnande atmosfär.

www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
©2024 Seychellernaresor