Praslin

Praslin är den näst störta ön på Seychellerna och här bor det ungefär 6500 personer permanent. Denna ö ligger nordost om huvudön Mahé och det är ungefär en timmes båtresa mellan öarna. Om du tycker att båtresan mellan öarna tar för lång tid finns det möjlighet att anordna privatplan eller helikopter och då tar det endast 15 minuter.

Praslin kännetecknas av en lugnare atmosfär än på Mahé och här råder det varken trängsel eller livlig shopping. Ön har flera lyxiga hotellområden och ett stort antal härliga stränder där du kan sola, bada, snorkla och göra absolut ingenting. För att nämna några av stränderna så är Anse Lazio och Anse Georgette några av de mest populära och framförallt Anse Lazio som anses var en av världens vackraste stränder. Här är vattnet alldeles genomskinligt turkosblått och korallreven inbjuder till härlig snorkling under många av årets månader.

Precis som många av de andra öarna i den seychelliska ögruppen finns det otroligt vacker natur på Praslin och viss del av naturen är till stor del fortfarande orörd. För att kunna bevara dessa vackra naturområden för framtiden har FN bland annat upptagit öns nationalpark – Vallée de Muai- på sin världsarvslista över områden som måste bevaras. När du besöker Vallée de Muai kommer du att kunna se många vackra orkidéer som växer vilt och även en unik sorts kokosnöt som på engelska kallas för sea coconut men som också är känd under namnet dubbelkokosnöt eller kärleksnöt.

När du vill se dig omkring på ön finns det flera möjligheter. Det går perfekt att hyra en bil från något av de biluthyrningsföretag som finns på ön och oftast är det lagom att hyra bilen under en eller två dagar så att du hinner se och upptäcka allt som går att komma åt med bil. Det finns många vandringsleder på ön och det är rekommenderat att du använder dig av sköna vandringsskor eller träningsskor. Om du föredrar att cykla finns det även möjlighet att hyra cyklar. Du ska dock inte räkna med att du får en modern cykel utan den kan ha både defekta växlar och lysen och även sakna lås men oftast fungerar den utmärkt att trampa runt på.

Om du tröttnar på det lugna strandlivet och vill aktivera dig kanske det känns lockade att gå en 18-hålsrunda på Constance Lemuria? Denna golfbana är öns enda och är lokaliserad på ett hotellområde. När du besöker Praslin kommer du även att förundras över det rika djurlivet och kanske även fascineras över alla öns sköldpaddor. Det var länge tillåtet att sälja sköldpaddsskal som souvenirer men detta är förbjudet sedan några år tillbaka och därför ska du se upp om någon vill sälja ett sköldpaddsskal till dig.

Det finns flera möjligheter att hoppa på någon av alla de båtar som regelbundet trafikerar de intilliggande öarna. En båtresa till La Digue, Mahé, St Pierre eller någon annan av de närbelägna öarna är en perfekt dagsutflykt. Om du hellre vill spendera en hel dag till havs finns det möjlighet att ansluta till olika dyk- eller fiskeutflykter.

Praslin har vid några gånger liknats vid Edens lustgård och kanske är detta paradiset på jorden.

www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
www.sydafrikaresor.se
På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas...
©2024 Seychellernaresor