Resa till Seychellerna

Seychellerna har flera flygplatser och alla internationella flighter landar antingen på Seychellernas internationella flygplats på Mahé eller på Praslins flygplats. Seychellernas största öar heter Mahé, Praslin och La Digue och det är även på dessa öar som de flesta turisthotellen är belägna. Öarna i indiska oceanen förknippas oftast med romantiska bröllopsresor, avkopplande semestrar och helt enkelt underbara upplevelser i njutbara miljöer. Här på Seychellerna finns det fortfarande orörd natur och många av hotellen har valt att förlägga villor i den oslagbart vackra naturen ett stenkast från havet där du får din egen hängmatta och kan vistas ostörd. Vad passar bättre än att förlägga er bröllopsresa på La Digue och få en del av stranden för er själva?

Det är i nuläget ovanligt med direktflyg med Skandinaviska flygbolag och istället reser du via Frankfurt, Dubai eller någon annan destination med Qatar, Emirates, Ethiopian Airlines, KLM/Kenya Airways och Etihad Airway beroende på flygbolag. Den sammanlagda restiden från Skandinavien till Seychellerna är omkring 13 -16 timmar beroende på vart ifrån du reser. Tänk gärna på att boka transfer från flygplatsen till hotellet och att du eventuellt behöver åka båt eller till och med flyg för att komma till det hotell som du har bokat.

När du väl är på Seychellerna finns det otroligt mycket att se och göra och en populär aktivitet är att göra små strandhugg längs de olika öarna. Hamnen i Mahé är väl utbyggd och har flera dagliga båtförbindelser med intilliggande öar. Många av hotellen arrangerar även privata båtutflykter till närliggande öar.

Det går utmärkt att åka taxi på Seychellerna och du kan känna dig lugn över att ingen kommer att lura dig på priset. Alla taxipriser är nämligen förutbestämda av regeringen och därför finns det ingen möjlighet att pruta heller. Priset på att åka taxi kan jämföras med de skandinaviska taxipriserna.

Om du vill upptäcka Seychellerna på egen hand finns det flera biluthyrningsföretag på de större öarna. Vägnätet består av cirka 400 kilometer asfalterade vägar och ytterligare ungefär 50 kilometer som är oasfalterade. Det är värt att notera att landet har vänstertrafik (sedan den engelska kolonialtiden) men trafiken är lugn och det är lätt att komma in i trafikrytmen. På de mindre öarna går det inte att hyra bil och där är oxkärror det vanligaste kommunikationsmedlet. Du kan med fördel även ta dig runt till fots eller hyra en cykel. Det finns flera lokala företag som hyr ut cyklar men du ska inte förvänta dig någon lyxig cykelmodell utan oftast får man en som har defekta växlar men som går utmärkt att trampa på. Öarna har många vackra vandringsleder och om du ska bege dig ut på dessa är det rekommenderat att du använder dig av grova träningsskor alternativt vandringskängor.

Vill du se Seychellerna från en golfares vinkel finns det flera golfbanor som inbjuder till härliga golfrundor.

Att ta sig till Seychellerna från Skandinavien kräver en riktig bensträckare när du kliver av planet, men när du väl är här behöver du inte göra särskilt mycket och att resa mellan öarna är enbart en njutbar upplevelse.

Sydafrikaresor har en trevlig resa till Seychellerna, den kan ni läsa här.

www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
©2024 Seychellernaresor