Dyka på Seychellerna

Att dyka i den indiska oceanen är en alldeles speciell upplevelse och är en dröm för många dykare. Området runt de seychelliska öarna har ett fantastiskt undervattensliv som du även kan se genom att bara snorkla på ytan men som du kommer ännu närmare om du bege dig ner på djupet. Det finns många olika båtföretag som dagligen arrangerar dykutflykter och de är alltid standard en certifiera dykinstruktör följer med på dessa dykutflykter. Om du kommer till Seychellerna utan dykcertifikat finns det många möjligheter att ta en dykkurs för att sedan avsluta din semester med några fantastiska dyk. Många utflyktsarrangörer skräddarsyr dykutflykterna efter dykarnas erfarenheter och ankrar på ställen som är lämpade för dykare med liten respektive stor erfarenhet. Det finns en rad olika dykcertifikat runt om i världen och när du kommer till Seychellerna kommer du att se att PADI är mest representerad.
För att få ut så mycket som möjligt av dina dyk på Seychellerna är bästa tiden april – maj och november – december. Under denna period är vattentemperaturen sällan lägre än 27- 28 grader och många av dykplatserna ger dig en klar sikt på upp till 30 meter. Om du planerar att dyka runt någon av Seychellernas yttre öar är det rekommenderat att du använder dig av en tunn våtdräkt eftersom vattentemperaturen här är något lägre, men fortfarande behagliga.

Dykning är en sport som måste förenas med stor respekt och som gästdykare på Seychellerna bör du alltid följa lokala rekommendationer när det gäller val av dykplats och liknande. Det är även rekommenderat att det är minst 24 timmar mellan ditt senaste dyk och en flygresa för att undvika eventuella negativa hälsoeffekter.

Seychellernas underbara natur är lika storslagen ovanför som under vattenytan och med dyktuber på ryggen kan du ta del av en helt magisk värld av fiskar och korallrev i turkosblått vatten.

www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
©2024 Seychellernaresor