Mat & dryck på Seychellerna

Att prova lokala matspecialiteter är nästan ett måste när man besöker ett nytt land eller en ny destination. På Seychellerna väntar många kulinariska upplevelser med inspiration från det kända franska köket, kinesiska, indiska, afrikanska och inte minst det brittiska köket. Här serveras det en härlig mix av traditionella rätter i kombination med nya smakupplevelser och sammansättningar av råvaror och kryddor. Fisk och skaldjursrätter förekommer på många av restaurangerna och likaså den inhemska kreolska maten som kännetecknas av kryddstarka rätter med inslag från det västindiska köket. Färsk frukt och grönsaker är ett vanligt inslag på menyerna och även kokosnötsmjölk, brödfrukt, aubergine, papaya, avokado och grape. Brödfrukten tillhör mullbärssläkten och brukar vanligtvis ätas kokt, bakad eller rostad. En annan frukt som väldigt ofta serveras på Seychellerna är den söta frukten guava som liknas vid ett päron.

Flera hotellrestauranger har ett öppet kök inne på hotellområdet där du får en inblick i hur maten lagas och framförallt kan du beundra kockarnas fingerfärdighet och skicklighet. På de större och turisttäta öarna finns det ett stort utbud av härliga restauranger med varierande prisklasser. Du kan garanterat hitta dyra och välkomponerade menyer i skön atmosfär men det finns även ett stort utbud av mindre restauranger som serverar fantastisk mat till budgetpris. Det finns ett stort utbud av både alkoholhaltiga och icke alkoholhaltiga drycker att välja bland. Seychellerna importerar allt vin men har egen produktion av öl och den lokala sorten heter Seabrew och påminner om tysk ljus öl. När det gäller vatten ska du alltid köpa vatten på flaska eftersom kranvattnet anses vara hälsofarligt.

Passa gärna på att prova lite nya rätter när du besöker Seychellerna och om du är osäker på vad som blir bäst att beställa in så är det bra att fråga restaurangpersonalen som gärna guidar dig genom menyn.

www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
www.sydafrikaresor.se
Längtar ni efter en avkopplande semester med gott om tid att njuta i solen, ta ett dopp i...
©2024 Seychellernaresor