Språk på Seychellerna

På Seychellerna talas det tre olika sorters språk; kreol, engelska och franska. Kreol tillhör språkgruppen pidginspråk som egentligen är ett väldigt begränsat språk och som är känt för att ha så väl komplicerad grammatik som vokabulär. Kreol är ett vanligt språk på mindre ögrupper som varit kolonier eftersom denna typ av språk kan sägas vara en mix av två språk vilket ofta inträffade under kolonialtiden. Den sort av kreol som talas på Seychellerna benämns även som seselwa och är faktiskt en sammanslagning av flera språkgrupper, nämligen afrikanska språk, hindi, engelska och franska. Både engelsmännen och fransmännen har varit kolonialherrar på Seychellerna och därför är både franskan och engelskan landets officiella språk.

När du reser till Seychellerna kan du vara helt trygg med att du kan göra dig förstådd på antingen engelska eller franska eftersom dessa språk talas på alla hotell och i butiker. Det kan så klart förekomma lokala avvikelser i vissa butiker och restauranger men rent generellt är det lätt att kommunicera på öarna. Om du beslutar dig för att besöka någon av de mindre kända turistöarna kan du stöta på en del språkproblem ifall lokalbefolkningen här endast tala kreol eller har ett begränsat ordförråd av engelska och franska glosor.

Som turist är det en trygghet att på förhand veta att man kan göra sig förstådd och ta del av information som hotell och flygplatser gärna vill delge sina gäster. Många av utflykterna som anordnas på Seychellerna har antingen engelsk eller fransk guide eller båda delar vilket underlättar när du ska välja utflykt.

www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
©2024 Seychellernaresor