Att göra på Seychellerna

Seychellerna är en fantastisk ögrupp mitt i den indiska oceanen som erbjuder sina gäster en stor variation av aktiviteter att företa under sin semester. Många reser till Seychellerna med siktet inställt på att enbart sola och bada och med all rätt. Här hittar du de mesta fantastiska stränderna, ett turkosblått hav och ett underbart väder som bjuder på många sköna soltimmar. Huvudön Mahé är den största ön och det är även här som finns det största utbudet av shopping, nöjesliv, restauranger och andra faciliteter. När du befinner dig på Mahé kan du välja på många härliga stränder som antingen passar för bad och snorkling eller som är mer lämpade för vindsurfing. Stranden som heter Anse Intendance är ett känt utflyktsmål för surfare eftersom just denna kustremsa saknar korallrev vilket gör att vågorna blir lite högre här. Om du beger dig till någon av de intilliggande öarna kommer du även här att mötas av fantastiska stränder med pudervit sand, vajande palmer och ett turkosblått hav. Du ska alltid vara noga med att följa de olika rekommendationerna som finns för varje område som till exempel kan innebära att det inte är tillåtet att bada på vissa platser och att snorkling undanbeds över vissa rev. Många av stränderna ligger inbäddad i frodig grönska och det finns väldigt många iordninggjorda vandringsleder på flera av de seychelliska öarna. För att få mest ut av en vandringstur i någon av nationalparkerna eller i andra grönområden är det rekommenderat att du ansluter dig till någon av alla de guidade turer som finns att anmäla sig till.

Det kan vara trevligt att stifta bekantskap med andra öar än den som ditt hotell ligger på. Både på Mahé och andra öar finns det möjlighet att anmäla sig till båtutflykter som tar dig till intilliggande öar för att du ska kunna upptäcka andra stränder och vandringsleder. Du kan även välja att åka på snorkeltur eller dykutflykt. Många hamnar erbjuder flera olika sorters båtutflykter för aningen snorkling eller dykning och du kan välja om du vill vara borta en halv dag eller spendera hela dagen till havs.

Om du föredrar en lugn aktivitet i solen kanske en golfrunda skulle passa bra? Seychellerna har två 18-håls golfbanor som finns på Mahé respektive på ön Praslin. Många av hotellen på Seychellerna håller en otroligt hög standard och är oftast förknippade med ett lyxigt utbud av både faciliteter, av mat och av service. Prova gärna en avslappnande massage eller en skönhetsbehandling som hotellet har att erbjuda. Många massagesalonger är förlagda utomhus som ger dig en vilsam vy över en storslagen horisont samtidigt som du får en välgörande massage.

För dig som vill fördjupa dig i Seychellernas historia kan bege sig till historiska nationalmuseet som ligger i huvudstaden Victoria. Detta är ett relativt litet museum men som rymmer en stor samling av historia föremål från den tiden då Seychellerna var fransk respektive engelsk koloni. Här finns även en liten botanisk samling över faunan som finns på Seychellerna.

Det finns väldigt mycket att göra, se och upptäcka när du anländer till Seychellerna och oavsett vad du väljer så kommer din semesterupplevelse på denna ögrupp i indiska oceanen att bli minnesrik.

www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
©2024 Seychellernaresor