Visum & vaccinering

När du ska resa till ett annat land är det viktigt att du försäkrar dig om vilka regler som gäller för pass och visum samt om det krävs att du vaccinerar dig mot några specifika sjukdomar. Seychellerna har under många år haft en reglerad turism som har till största syfte att värna om ögruppens natur och det fantastiska vattenlivet under havsytan. När du anländer till Seychellerna måste du kunna uppvisa att pass som har en giltighetstid på minst 6 månader efter hemkomst. Det krävs även visum för att få vistas på Seychellerna och om du reser från Skandinavien får du automatiskt ett 30-dagars visum vid ankomsten som stämplas i passet. För att du ska kunna få ett visum krävs det dock att du kan visa upp din returbiljett till Norden samt att du kan visa upp en bekräftelse på din hotellbalkong under hela vistelsen. Allt detta sker på flygplatsen vid ankomsten och vid hemresan får du en ny stämpel i passet som bekräftar att du lämnat landet.

När du reser till Seychellerna finns det ingen överhängande risk för att du ska drabbas av smittsamma sjukdomar. Det är dock alltid bra att vidta vissa försiktighetsåtgärder och därför finns det vissa rekommendationer när det gäller vaccinationer. Vaccinationsskydd mot Hepatit A och B är starkt rekommenderat och gäller även när du reser till andra länder i världen. Det är alltid bra om du ser över ditt skydd mot stelkramp, difteri och polio för att vara på den säkra sidan. Om du anses vara i riskgruppen för kolera kan det vara bra att vidta försiktighetsåtgärder genom att vaccinera dig med Dukoral.

Om du ska vistas i områden där det finns mygg och knott är det bra att använda myggstift och eventuellt heltäckande kläder.

Packa gärna med dig en kopia av dina vaccinationskort som kan vara bra att ha till hands ifall du behöver uppsöka sjukvård under din semestervistelse.

www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
©2024 Seychellernaresor