Att tänka på i Seychellerna

När du reser till ett nytt land är det som en oskriven regel att alltid respektera landets seder och bruk. På Seychellerna möts du av en vänlig och välkomnande lokalbefolkning som vill att du ska få en härlig semesterupplevelse på deras ögrupp. Det turkosblå havet är fantastiskt inbjudande men det är viktigt att du varje dag försäkrar dig om att det är säkert att bada och respektera badförbudet ifall det någon dag är röd flagg. Att resa till Seychellerna anses tämligen riskfritt, men precis som på många andra turistorter är det bra att vara uppmärksam på ficktjuvar och inte lämna sina saker utan uppsyn.

Vill du förflytta dig på egen hand på någon av öarna finns det ett väl utbyggt bussnät men du kan även använda dig av taxi som trafikerar Mahé, Praslin och La Digue. Taxipriserna är bestämda av regeringen och är inte förhandlingsbara.

Det är värt att notera att många hotell och områden inte är handikappanpassade vilket kan göra vistelsen svår och besvärlig om man behöver förflytta sig med rullstol, kryckor eller med andra hjälpmedel.
Wi-Fi finns installerat på de flesta av de större hotellen och du bör fråga personalen om det ingår i hotellbokningen eller om det tillkommer en separat avgift för att få tillgång till internet.

Se till att ditt pass är giltigt minst 6 månader efter inresedatum annars kan det bli besvärligt vid ankomsten. Det går bra att betala med konto- och kreditkort på hotellen, restaurangerna och i många av butikerna och när du behöver kontakter finns det flera bankomater att tillgå.

www.sydafrikaresor.se
Längtar ni efter en avkopplande semester med gott om tid att njuta i solen, ta ett dopp i...
www.sydafrikaresor.se
På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas...
©2024 Seychellernaresor