Snorkla på Seychellerna

Snorkling är en av de mest populär aktiviteterna på Seychellerna och här hittar du många fantastiska korallrev bara några meter från själva strandkanten. Indiska oceanen bjuder på ett rikt vattenliv med fiskar i alla tänkbara färger och mönster och även stora korallrev i spektakulära formationer. Fördelen med att snorkla är att det kräver väldigt lite utrustning och det enda du behöver är i princip bara en snorkel och eventuellt några simfötter. Du kan snorkla i dina vanliga badkläder men om du följer med på en båtutflykt till någon av de yttre öarna kan det kännas skönt att använda en våtdräkt och det är rekommenderas även av vissa arrangörer. Det är oftast fullt tillräckligt att snorkla vid strandnära områden men om du följer med på någon av alla de båtutflykter som dagligen avgår från många hamnar på de olika öarna får du chans att snorkla på lite djupare vatten och även att se ett rikare vattenliv. Det är viktigt att alltid följa lokala rekommendationer och anvisningar när det gäller val av plats för snorkling och att uppträda med respekt för det vackra och stundtals sköra vattenlivet.

Snorklingsutflykter finns som både hel och halvdagsutflykter och mat är oftast inkluderat på dessa turer eller finns att köpa. Om du inte har packat med dig en snorkel i bagaget kan du köpa en på hotellet eller i någon av alla de butiker som säljer snorkelutrustning. Det är lätt att glömma tiden när man plötsligt förundras över den magiska vattenvärld som man snorklar över och därför finns det risk att du blir bränd av solen. Använd vattenfast solfaktor när du snorklar så kan du stanna längre i vattnet.

Har du inte provat på snorkling tidigare så lär du dig lätt och du kommer inte att ångra dig. Ibland är det svårt att tro att det fantastiska undervattenslivet är på riktigt. På Seychellerna kan du snorkla kring alla öarna.

www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Royal Island Resort & Spa och njut av vita stränder, turkosblått...
www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
©2024 Seychellernaresor