Fregate Island

När du vill upptäcka lyx och exotisk orörd miljö på samma gång ska du boka in dig på Fregate private island. Fergate är en liten ö på totalt 2,2 kvadratkilometer och ligger ungefär 55 kilometer öster om huvudön Mahé. Fregate är en privat ö som har gjort sig känd som ett lyxigt alternativ i absolut fantastisk naturskön omgivning. Ön upptäcktes relativt sent, år 1744, av en fransman vid namn Lazare Picault som då landsteg på ön. Denna upptäcktsresande blev förvånad över de många fregattfåglarna som levde på ön och uppkallade således ön efter fågelsorten.

Naturen på ön domineras av ett rikt utbud av många växter och djurarter. Du kommer bland annat att kunna se stora mängder av cashewnötsträd och indiska mandelträd. När det gäller djurlivet på Fregate finns här väldigt många insekter och ett väldigt rikt fågelliv inklusive fregattfågeln.

Fregate private island är en isolerad ö som endast har ett hotellområde och om du vill övernatta krävs det att du har med dig en tjockare plånbok. Hotellområdet är något av det lyxigaste som du som gäst kan förvänta dig och oftast ingår det att du anländer till ön med helikoptertransfer. Om du föredrar att enbart vistas inne på hotellets generösa område har du närhet till både konstgalleri, mindre butiker för shopping, faciliteter för skönhetsbehandlingar och mycket mer. Det finns utsökta restauranger på hotellområdet och för att göra din tillvaro ännu mer lyxig kan du själv bestämma vart du vill inta din frukost, lunch, middag och ditt snacks. Kocken lagar helt enkelt mat precis där du vill äta den och det är många gäster som passar på att dinera på tu man hand på ett romantiskt uppdukat bord precis vid strandkanten till indiska oceanen.

När du besöker och bor på Fregate finns det fantastiska möjligheter till att prova på olika sorters vattensporter inklusive snorkling och dykning. Fregate har en egen privat hamn och det är härifrån som alla båtar utgår. Det kristallklara turkosblå vattnet inbjuder verkligen till härliga bad och snorklingsupplevelser.

Det finns många stränder längs kustremsan på Fregate island och en av stränderna heter Anse Victorin som sträcker sig från västra kusten till den östra. Denna strand har röstats fram av anrika engelska The Times till att vara världens bästa strand och många har beskrivit hela miljön på Fregate som ett fantastiskt paradis. Det går att ta sig runt på ön till fots men det finns även möjlighet att hyra en mountainbike och då är chanserna stora att du träffar på någon av de stora sköldpaddor som lever på ön. Om du tycker att utbudet av aktiviteter är begränsat på Fredgate hjälper hotellpersonalen gärna till att chartra en helikopter och ta dig runt på närbelägna öar för sightseeing, golfspel eller shopping. Det är din semester och det är du som bestämmer. Vädrets makter är det ingen som råder över men det är allt som oftast väldigt gynnsamma förhållanden på Fregate och ett stort antal soltimmar.

www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
www.sydafrikaresor.se
På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas...
©2024 Seychellernaresor