Mahé

Mahé är huvudön på Seychellerna och här bor cirka 90 % av landets totala befolkning och det är även här som huvudstaden Victoria är belägen. Mahé är 26 kilometer lång och 6 kilometer bred och här ligger även en av landets två internationella flygplatser. Här kan du verkligen njuta av en avkopplande miljö och trots att Mahé är ögruppens störta ö både avseende yta och folkmängd känner du inte av någon trängsel eller stimmigt folkliv. Havet kring Mahé är känt för att vara perfekt för dykning och det finns en rad olika företag som dagligen arrangerar båtutflykter med dykning som det primära målet. Om du är intresserad av dykning ska du passa på att besöka Mahé eller någon av de andra öarna under mars – april eller mellan september – november. Många av båtutflykterna avgår från hamnen i Mahé men många hotell arrangerar även privata, så kallade chartrade båtutflykter, som de skräddarsyr helt efter gästernas önskemål. När du känner att du vill ta en paus från Mahés strand och vattenliv finns det många andra saker att upptäcka och att hitta på. Är du golfintresserad kanske det känns lockade att gå en 18-hålsrunda på Reef Golf Club eller varför inte fördjupa dig i Seychellernas historia med ett besök på ett museum? Nationalhistoriska museet är litet men rymmer trots sin ringa storlek en stor samling av historiska föremål och ger en god översikt över Seychellernas historia som fransk och brittisk koloni. Museet är beläget i huvudstaden Victoria och är relativt billigt att besöka och det brukar vara lagom att avsätta ungefär en timme till besöket.

Seychellerna är inte en destination som man åker till för att shoppa, men när man väl är här finns det faktiskt en hel del shopping som lockar. I huvudstaden Victoria finns de flesta större butikerna och här hittar du även gallerian Pirate Arms Arcade där du kan handla kläder, skor, accessoarer och mycket mer. Om du är ute efter fynd ska du bege dig till någon av de lokala marknaderna som finns på flera ställen på Mahé. Här kan du bland annat fynda kryddor, te-sorter, keramik, lokala hantverk och smycken tillverkade av snäckor och pärlor.

Mahé har även det största restaurangutbudet och här hittar du en trevlig mix av gastronomiska upplevelser från det franska, brittiska, indiska, kinesiska och västindiska köket. Utbudet av barer och nattklubbar är koncentrerat till Victoria men även flera av hotellen bjuder sina gäster på härlig kvällsunderhållning.

Mahés skönhet är verkligen värd att upptäcka. Följ gärna med på någon av alla de guidade rundturer som finns och få en inblick i öns historia och storslagna natur. Om du vill utforska ön på egen hand går det bra att hyra bil eller cykel eller prova på några av de fina vandringsleder som finns att tillgå och som ger en härlig utsikt över vissa platser på ön. Det finns även två nationalparker på ön som är väl värda ett besök. De heter Baie Ternay marina nationalpark och Port Launay Marine National Park och är belägna på södra respektive västra delen av ön.

Trevlig vistelse på Mahé!

www.sydafrikaresor.se
Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner,...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid...
©2024 Seychellernaresor