Vallée de Mai National Park

Vallée de Mai National Park ligger på Seychellernas näst största ö, Praslin, och är även en del av ett naturreservat. Nationalparken grundades 1979 och är 324 hektar stor och rymmer en fantastisk växtlighet och ett rikt djurliv av arter som är både sällsynta och även i vissa fall utrotningshotade. Naturreservatet som ligger inne i nationalparken heter Vallée de Mai Nature Reserve och grundades redan 1955 och utgör cirka 20 hektar av den totala nationalparken.

Inne i naturreservatet är det rik växtlighet av den specifika kokosnötsorten som på engelska kallas för coco-de-mer och som även ibland kallas för kärleksnöt eller dubbelkokosnöt eftersom den är väldigt stor jämfört med en vanlig kokosnöt. Både nationalparken och naturreservatet är en fantastisk upplevelse och om du dessutom har djur- och växtliv som ett intresse ska du definitivt inte missa denna unika chans till att uppleva bedårande naturområden tillsammans med ett rikt djurliv av fåglar, papegojor, sköldpaddor, reptiler och en mängd olika andra djurarter. Du tar dig runt i Vallée de Mai National Park på någon av alla de vandringsleder som finns och det är rekommenderat att ansluta till någon av de guidade turer som regelbundet anordnas genom parken och reservatet.

Om du semestrar på någon av de andra seychelliska öarna kan du ansluta med båt till Baie Ste och därefter åker du bil eller buss fram till parkens början som är belägen nästan mitt på ön. Det är gratis att besöka själva Vallée de Mai National Park men om du även vill besöka reservatet behöver du betala entréavgift för vuxna medan barn får gå in gratis. Reservatet har generösa öppettider men det kan vara värt att kontrollera det på förhand innan du beger dig dit. Både en bra kamera och en kikare kan komma väl till pass under en vandring i Vallée de Mai National Park.

www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
www.sydafrikaresor.se
Längtar ni efter en avkopplande semester med gott om tid att njuta i solen, ta ett dopp i...
©2024 Seychellernaresor