La Digue

La Digue är en populär destination i den seychelliska ögruppen. Denna ö har ungefär 2000 bofasta invånare vilket gör den till den tredje befolkningsrikaste ön och dess areal på 10 kvadratkilometer gör La Digue till den fjärde största ön på Seychellerna.

La Digie har inte någon egen flygplats så du får vara beredd på en relativt lång transfer från flygplatsen. När du anländer till den internationella flygplatsen i Victoria på huvudön Mahé behöver du ta dig till hamnen och vidare med båt till ön Praslin. När du anländer till Praslin, som för övrigt är den näst största ön i ögruppen, är det dags att byta båt för att resa vidare den sista sträckan till La Digue. Du bör räkna med ett par timmars transfer från flygplatsen på Mahé till din slutdestination på La Digue.

La Digues geografiska placering nära ekvatorn gör att området oftast drabbas av häftiga skyfall men dessa är fort övergående och varar oftast inte längre än en timme. Om du vill ha en så regnfri semester som möjligt ska du undvika att resa till La Digue under perioden oktober – april eftersom den mesta nederbörden faller under dessa månader.

När du kommer till La Digue får du absolut inte missa Anse Source D’Argent som anses vara världens mest fotograferade strand. Denna är belägen på öns västra sida och gränsar till ett alldeles kristallklart och genomskinligt turkost vatten som är fantastiskt inbjudande att ta sig ett dopp i. De långa sandstränderna är allt annat än överbefolkade och här får du verkligen chansen att få en stund för dig själv om du så önskar. Anse Cocos, Grande Anse and Petite Anse är namn på andra kända stränder på La Digue och absolut väl värda ett besök. Om du har packat med dig snorkel och simfötter kan du bege dig till öns norra delar och leta upp stranden Anse Patates. Här är det tillåtet att snorkla över de vackra korallreven. Det är värt att notera att det inte är tillåtet att snorkla utanför alla stränder och när du befinner dig på Anse Fourmis, Anse Banane och Anse Gaulettes som ligger på östra sidan får du nöja dig med att sola och njuta av det goda strandlivet eftersom det är förbjudet att snorkla här.

Det rika växtlivet på La Digue inbjuder till härliga promenader och öns lilla areal gör att du lätt kan promenera runt ön eller hyra en cykel. Om du vill prova på ett traditionellt transportmedel är det bara att hoppa på någon av alla de oxkärror som dagligen transporterar både människor och varor runt ön och är relativt billigt. För att skydda öns fantastiska fågelliv och flera av de sällsynta arter som lever här har stora delar utropats till ett fågelreservat och har fått namnet La Digue Veuve Special Reserve.

Seychellerna har många inslag från andra kulturer och La Digue är den ö i ögruppen som har starkast influenser från den västindiska kulturen och det västindiska köket.

La Digue kan även stoltsera med flera lokala industrier och som turist ges du möjlighet att beskåda både vaniljodling och tillverkning av kokosnötsolja.

Din vistelse på La Digue kommer garanterat att bli minnesvärd.

www.sydafrikaresor.se
Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari...
www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
©2024 Seychellernaresor